Privatumo politika

Mes, FOTORENT (UAB „Idėjų draugai“), adresas: Ulonų g. 5, Vilnius, stengiamės užtikrinti, kad jūsų asmens duomenys, kuriuos mums suteikiate, būtų tvarkomi saugiai, sąžiningai ir atsakingai, vadovaujantis LR įstatymais ir teisės aktais, bei ES Bendruoju Duomenų Apsaugos Reglamentu. Asmens duomenys – tai visa su jumis susijusi informacija, pagal kurią tiesiogiai arba netiesiogiai gali būti nustatyta jūsų tapatybė. Suprantame, kad ši informacija yra jautri, todėl siekiame užtikrinti jūsų privatumą.

 

Kokius asmens duomenis mes renkame

Iš kur gauname asmens duomenis

Kokiu tikslu naudojame jūsų asmens duomenis

Kam teikiame jūsų asmens duomenis

Kaip saugome jūsų asmens duomenis

Kiek laiko saugome jūsų asmens duomenis

Teisinis asmens duomenų tvarkymo pagrindas

Kokios yra jūsų teisės

Slapukų naudojimas svetainėje

Kur kreiptis

                                                                                                                                  

 

Kokius asmens duomenis mes renkame

Mes renkame jūsų asmens tapatybės ir kontaktinius duomenis, bei papildomą informaciją, o tiksliau:

  • vardą ir pavardę
  • asmens kodą
  • asmens tapatybės dokumento pavadinimą ir numerį
  • mobilaus telefono numerį
  • el. pašto adresą
  • adresą
  • siuntimo adresą (jei būtina)
  • darbovietės pavadinimą ir adresą
  • nuorodos į jūsų viešai skelbiamus ir prieinamus foto/video darbus internete

 

Iš kur gauname asmens duomenis

Asmens duomenis gauname tik tiesiogiai iš jūsų. Juos gauname tik jei kreipiatės į mus vienu iš nurodytų variantų:

  • telefonu
  • el. paštu
  • pateikiant užsakymą šioje internetinėje svetainėje
  • mūsų Facebook paskyroje
  • mūsų ofise Vilniuje

 

Kokiu tikslu naudojame jūsų asmens duomenis

Jūsų asmens duomenys yra renkami, įrašomi ir saugomi su tikslu:

  • užregistruoti internetinėje svetainėje
  • jus identifikuoti, kreipiantis į mus dėl paslaugų
  • susisiekti su jumis fotoįrangos nuomos klausimais
  • suformuoti užsakymą, jums rezervuojant fotoįrangą
  • sudaryti ir vykdyti fotoįrangos nuomos sutartį

Tvarkant šiuos duomenis turime galimybę brangią foto bei video įrangą išnuomoti be užstato.

 

Kam teikiame jūsų asmens duomenis

Mes, tvarkydami jūsų asmens duomenis, įsipareigojame laikytis konfidencialumo, todėl jūsų asmens duomenų neperduodame trečiosioms šalims ir nenuomojame.

Jūsų asmens duomenis mes galime perduoti UAB „DPD Lietuva“, jeigu tai yra būtina užsakymui įvykdyti. Tokiu atveju UAB „DPD Lietuva“ tvarko tik jūsų kontaktinius duomenis ir tik tiek, kiek būtina jų paslaugai suteikti.

 

Kaip saugome jūsų asmens duomenis

Jūsų asmens duomenys yra saugomi:

  • šioje internetinėje svetainėje jūsų individualioje paskyroje
  • įmonės duomenų bazėje ir jos rezervinėse kopijose
  • popieriniame variante archyvuose

Jūsų asmens duomenų saugumas mums yra labai svarbus, todėl stengiamės užtikrinti visas organizacines ir technines priemones, kurios apsaugotų su jumis susijusią informaciją nuo neteisėto ar atsitiktinio atskleidimo, pakeitimo ar sunaikinimo. Šios priemonės apima IT infrastruktūros, archyvų, ofiso patalpų ir jose esančių įrenginių apsaugą.

 

Kiek laiko saugome jūsų asmens duomenis

Fotoįrangos nuomos sutarties galiojimo laikas – dveji metai nuo paskutinio jūsų užsakymo. Praėjus šiam laikotarpiui popierinė sutartis yra naikinama.

Visi duomenys, išskyrus vardą, pavardę ir kontaktinį telefono numerį yra ištrinami iš duomenų bazės ir jos rezervinių kopijų. Vardą ir pavardę turintys priėmimo-perdavimo aktai remiantis LR įstatymais ir teisės aktais yra saugomi virš 10 m.

Jūsų paskyra internetinėje svetainėje ir visi joje esantys duomenys yra saugomi tiek, kiek nusprendžiate jūs. Savo paskyros informaciją galite ištrinti patys arba kreiptis į mus, kad ją panaikintume.

 

Teisinis asmens duomenų tvarkymo pagrindas

Jūsų asmens duomenys yra tvarkomi vadovaujantis Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu ir kitais su asmens duomenų apsauga susijusiais teisės aktais, bei Europos Sąjungos Bendruoju duomenų apsaugos reglamentu. UAB „Idėjų draugai“ renka ir tvarko jūsų asmens duomenis, remiantis teisėtais pagrindais, siekiant sudaryti ir vykdyti nuomos sutartį.

                    

Kokios yra jūsų teisės

Jums yra svarbu žinoti, kad turite teisę:

  • Susipažinti su visais duomenimis, kuriuos turime apie jus
  • Reikalauti ištaisyti ar patikslinti duomenis
  • „Būti pamirštam“ – t.y. į jūsų duomenų pašalinimą iš duomenų bazių ir archyvų, išskyrus tuos duomenis, esančius dokumentuose, kuriuos būtina saugoti ilgesnį laiką pagal LR įstatymus ir teisės aktus
  • Į duomenų perkeliamumą – turite galimybę gauti visus duomenis kuriuos turime apie jus, įskaitant užsakymo istoriją

Šiomis teisėmis jūs galite pasinaudoti atsiuntę prašymą į info@fotorent.lt

 

Slapukų naudojimas svetainėje

Šioje svetainėje yra naudojami slapukai. Slapukai (angl. cookies) nedidelė tekstinė informacija, kuri yra patalpinama kompiuteriuose, išmaniuose telefonuose ir kituose įrenginiuose, kurie leidžia naršyti internete. Slapukai naudojami svetainės lankomumo statistikos tikslais. Slapukų naudojimą galite pakeisti savo internetinės naršyklės nustatymuose.

 

Kur kreiptis

Jeigu turite klausimų apie duomenų apsaugos tvarkymą, norite pasinaudoti bet kuria jūsų teise arba manote, kad jūsų teisės yra pažeistos, galite kreiptis į mūsų komandos narius telefonu +370 615 56977 arba +370 5 204 3310, el. paštu info@fotorent.lt.

Jeigu nepavyktų išspręsti klausimo su mumis, turite teisę kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją, A. Juozapavičiaus g. 6, Vilnius, el. paštas ada@ada.lt, tel. +370 5 271 2804.